ישיבות משפחתיות הן חלק בסיסי ומרכזי בעיסוק ברפואה פליאטיבית ומשמשות אבן יסוד להתערבות וליישום ייעוצים לטיפול פליאטיבי במסגרות אשפוזיות. במהלך מגיפת ה-COVID-19 המבנה והתהליך של ישיבות משפחתיות בנוגע לחולים פליאטיביים שובשו לחלוטין. זאת בשל מדיניות בתי החולים לקבל רק ביקורים הכרחיים והגבלה של שהות משפחות בבית החולים.
עוד בעניין דומה
קבוצת רופאים פליאטיבים ונוירולוגים מ-Emory University School of Medicine שבאטלנטה, ארה"ב, מתארת יישום של טלה-רפואה כדי לאפשר פגישות משפחתיות וירטואליות ולהקל על טיפול פליאטיבי בחולים.
מתוך 67 פגישות מתוזמנות שבוצעו על ידי שירות הטיפול הפליאטיבי, רק שתי פגישות בוטלו, מה שהוביל לשיעור הצלחה של 97% מהפגישות המתוזמנות. הדירוג הממוצע שהעניקו הקלינאים למפגש המשפחתי הוירטואלי היה 3.18 (SD, 0.96) בסולם של חמש נקודות (Likert).
בקרב עשרה משתתפים ממשפחות שונות שהסכימו להתראיין הדירוג הכללי היה גבוה. למעלה מ-80% מהמשיבים דיווחו כי הם הסכימו או הסכימו מאוד שבמהלך המפגש הוירטואלי הם יכלו לשאול את כל שאלותיהם, הרגישו בנוח להביע את המחשבות והרגשות שלהם מול הצוות הקליני, הרגישו שהם מבינים את הטיפול שהחולה הקרוב שלהם קיבל וכי המפגש המשפחתי הווירטואלי עזר להם לסמוך על הצוות הקליני.
יחד עם זאת, בקרב המשפחות שהצליחו לתקשר עם החולים (מבחינת מצב הכרה וכו') רק 50% דווחו כי המפגש המשפחתי הוירטואלי עזר להם להבין את מחשבותיהם ורצונותיהם של יקירם.
מקור:
תגובות אחרונות