זיהומים המועברים במגע מיני, כגון גונוריאה וכלמידיה, נפוצים באוכלוסיה הצבאית בשירות פעיל, עם שיעורים גבוהים יותר מבחינה היסטורית בהשוואה לעמיתיהם האזרחים.
עוד בעניין דומה
בעוד שמניעה ובדיקות סקר הן שתי אסטרטגיות מפתח שמטרתן להפחית את הסיבוכים הרפואיים הכרוניים ואת עלויות הבריאות הקשורות לזיהומים לא מטופלים, קיים מידע מוגבל בספרות לגבי זמן הטיפול לאחר בדיקה חיובית. לפי החוקרים, אף מחקר עדיין לא חקר עיכוב בטיפול בגונוריאה וכלמידיה באוכלוסיית משרתים פעילים.
במחקר תצפיתי רטרוספקטיבי מבוסס-אוכלוסיה זה, שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Sexually Transmitted Diseases, נכללו אנשי שירות פעיל שאובחנו עם גונוריאה וכלמידיה בין השנים 2010 ל-2019. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הבדלים בזמני הטיפול בין קבוצות דמוגרפיות מרכזיות. מחקר זה נבדק ואושר על ידי ועדת האתיקה של המרכז הרפואי הצבאי ברוק.
משך הטיפול הממוצע היה 3.5 ימים עבור אנשים שאובחנו עם כלמידיה וחמישה ימים עבור מי שאובחנו עם גונוריאה. טיפול תוך שבועיים בוצע בקרב 94% מהמאובחנים עם כלמידיה ו-91% מאלה שאובחנו עם גונוריאה.
תוצאות המחקר הדגימו כי עיכובים בטיפול בכלמידיה נצפו בקרב גברים, אנשים בגילאי 25-34, אנשי שירות פעיל במשרה מלאה, אנשים עם היסטוריה של זיהום קודם וחיילים בצבא. באופן דומה, עיכובים בטיפול בגונוריאה נצפו בקרב גברים, חברי משמר החופים, אנשים בגילאי 35-44 ואנשים עם היסטוריה של זיהום קודם.
החוקרים מסכמים כי הבדלים מובהקים בזמני הטיפול נצפו על בסיס מין, גיל, ענף שירות, דרגה והיסטוריה של זיהום קודם.
מקור:
תגובות אחרונות